Allmänt · Hundträning

Varför jag gillar mina hundar

För ett tag sen dök det upp en tråd i Facebookflödet som Alba startat. Jag tyckte den var så himla härlig. Man skulle beskriva vad man uppskattade mest hos sina hundar. Tänkte att jag tar med det i bloggen 😀

Skurk:
Att han har så sjukt stark personlighet och sån överdriven tilltro till sina egna idéer. Han lockar till asgarv varje dag! Riktigt clownig, envis och dumdistrig. T.ex. när han sitter vid köksbordet och långsamt lägger tassen på mattes tallrik och drar den mot sig själv… Eller hur han blir som en valp igen så fort han får en sladdrig pipis och kan leka för sig själv i timmar, känns det som. Hur han tar för sig av livet och alltid förutsätter att allt går.
Och vår kommunikation – jag har adrig varit med om liknande. Han kommunicerar så smart och så bra och vi förstår varandra bättre än någon annan individ. Det är han och jag liksom. Och om kvällarna…då ligger han där som en liten kanelbulle i min famn under täcket. Krafsar på täcket tills jag lyfter upp det åt honom – för annars gör han det själv :*

Lo:
Att hon är så samarbetsvillig med mig och driven på samma gång! Mammig och helst vill krypa in och gosa under mattes skinn om kvällarna. Kommer direkt när man är ledsen. Hon lockar också till skratt, men inte för att hon är så streetsmart som Skurk, utan mer för att hon känns så flängig och lost, haha. Hon bryr sig aldrig om ”väder och vind” – hon ställer alltid upp. Alltid villig att hitta på saker, och då går hon verkligen in för det.

Skurk och Lo delar också väldigt många likheter. Hög aktivitetsnivå, älskar att leka, går ”all in” i allt vi gör, och det spelar ingen roll vad det handlar om. Det är som att de passar till allt! Men framförallt ger de mig så mycket glädje, endorfiner, friluftsliv och frisk luft och fungerar som världens bästa stämningshöjare när man mår dåligt ❤

… och i vanlig ordning kommer också lite bilder från senaste tiden! Det har varit svårt med draget då det varit så isigt ute, så varken skidor eller cykel har riktigt funkat. Runt nollan i december och ingen snö?! Galet!
Vi har haft det ganska lugnt efter SM men nu har vi kommit igång med lydnaden och så småningom även lite grann med brukset. Tanken är dock att hålla uppe dragträningen i vinter genom skidåkningen. Men nu bilderna:

image Skogspromenad med hela familjen.

image Ute på myren i skymningstid.

image
Utsikt över myren från det s.k. Paradishöjden.

image Tänkte framkalla foton, men det blev en fotobok istället. En hel fotobok tillägnad Sälen-resan tidigare i år! Vill gärna göra fler…

image Spår och uppletande!

2 reaktioner till “Varför jag gillar mina hundar

  1. Vad fint du beskrivit vovvarna ❤

    Och var har du beställt den där fotoboken. Älskar att den verkligen ser ut som en bok och inte ett album. Supersnyggt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s