Allmänt · Hundträning

Årsresumé, planer och mörkerspår

2015 har varit ett förvirrat år. Jag har tränat lite allt möjligt men heller inte kommit framåt direkt. Eller, jo, draget gick ju otroligt bra, såklart. Jag har ju velat meritera hundarna, men som vanligt har jag velat mellan olika grenar.

2015:
* 1:a KM bruks med Lo
* 1:a KM lydnad med Skurk
* 3:a SM barmark (DBW B) med Lo

Jag ville gärna komma tillbaka och träna IPO igen, men då jag jobbar en del kvällar och helger så blir det svårt att kombinera med en träningsgrupp. Har därför faktiskt börjat träna mer och mer bruks. Bruks kan man träna med nästan alla människor. Ingen speciell lydnad och inget speciell spår. Uppletande, budföring… Utbudet i träningskompisar ökar! Dessutom upplever jag en annan känsla inom brukset. Mindre prestige på något sätt. Har faktiskt kört Lo på en svenskskyddsfigge ett par gånger också. Så om jag någon gång skulle få möjlighet att träna skydd regelbundet känns det som att svenskskyddet ligger närmast. Men vi får väl se hur det blir med det. Alla sporter där man måste samverka med andra och knövla med tider är svårt att för mig, och dessutom ska man framförallt ha tag i en figge som ställer upp också. Lättare sagt än gjort.

Mitt första mål 2016 är att åtminstone starta och få ett förstapris i lydnadsklass 1 med Lo.
Appellspår ska både Lo och Skurk få starta och målet är uppflyttning till lägre klass.
En dröm vore också att få ett förstapris i lydnadsklass 3 med Skurk, men det är en otroligt lång väg dit!

Bortsett från detta så funderar vi på att avverka ett doftprov i nosework fram i vår. Och såklart att tävla drag igen, cykel. Fast först träna skidåkning resten av säsongen om vi får någon snö till det. Jag hoppas det!

Ja, ni ser ju. Det blev en salig blandning igen. Men vi får köra på och göra det som är roligt, så ser vi var vi hamnar!

Punkt.

Och så en liten rapport när jag ändå bloggar och har en bild… Här om dagen var vi ute och tränade mörkerspår. Jag var ute i dagsljus och la såna där spännande spår som är helt oberäkneliga. När det sen blev mörkt ute så åkte pannlamporna på och vi gav oss ut på uppdrag. Spännande och annorlunda!

image

2 reaktioner till “Årsresumé, planer och mörkerspår

  1. IPO är sannerligen inte enkelt att få till, tyvärr. Det är en trekamp och ändå en tiokamp 🙂 Kul att glida över till brukset och vinna nya träningskompisar tack vare det. Hundarna klagar säkert inte. Jag bara ÄLSKAR det galna arbetsflinet hos mallarna – tänker på bilden från spåret ❤

  2. Skönt att jag inte är ensam om att vilja träna flera olika sporter xD
    Jättebra ju med draget & kul att se flera belgare tävla! Ses på Barmarks SM nästa år om inte tidigare! 😄😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s