Allmänt · Drag · Fysträning · Tävling

Förberedelser inför VM

Sådär, nu har vi landat lite efter beskedet med belgar-VM. Jag har suttit ner och försökt strukturera med alla förberedelser som behöver bli klara innan vi åker. Jag har också försökt att göra en grovplan på hur själva träningen ska se ut. Just nu i vinter har vi ju haft lågsäsong, och faktiskt är jag glad över det. Vi tränade stenhårt inför SM i höst och då har det varit skönt att kunna haft det lite lugnare en period och mest tränat för skojs skull. Ätit massor med god mat, såväl tvåbenta som fyrbenta… Men nu ska vi tillbaka i formen igen! Vi har ungefär fyra månader på oss!

Min tanke är att börja med att försvåra vardagsmotionen. Gå lite längre, gå i djupare snö, dra kedjor och så vidare… Börja mjukt och lugnt, bygga upp en grund i styrkan igen, eller ja, förbättra den. Sedan lagom till att snön försvinner, tänker jag mig mer fartträning. Matte behöver också träning, egen träning. Några kilon ska ner och maten måste bli bättre, så att jag orkar allt jag vill. Någon PT har jag inte råd med, men det finns bra youtubekanaler och appar som kan vägleda och inspirera. Vi börjar där så ser vi.

imageDragweight

imageCanicross på snö

imagePulkaåkning med hundarna!

imagePromenad på isen 🙂

2 reaktioner till “Förberedelser inför VM

  1. Så himla kul att ni ska dit! ska bli kul att följa er resa 🙂
    Samt så blir jag taggad att träna rejält inför SM så kanske vi oxå kan ansöka dit , vore så kul!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s