Allmänt · Drag · Fysträning · Kurs/Utbildning

Löpteknikkurs för canicrossare med Marie Söderström

I slutet av maj arrangerade vi i dragsektorn en löpteknikkurs för oss som springer med hund. Marie kändes som helt rätt person för ändamålet då hon är maratonlöpare och PT samt hundfysioterapeut. Inte många personer i detta land som besitter kunskapen för både hund och människa sådär!

Hela förmiddagen hade vi teori om fysträning för hund, och efter lunch var det dags för det praktiska. Vi började med att springa utan hund och värma upp. Vi fick göra uppvärmningsövningar som gjorde susen när man ska träna något så explosivt som canicross är. Vi fick också prova på styrkeövningar anpassade för löpare. Det kändes allt i kroppen!
Därefter sprang vi upp och ned i slalombacken medan Marie tittade på vårt löpsteg. Efter det gjorde vi samma sak och plockade in hundarna i både backe och på slät mark.
Avslutningsvis tog vi en lugn nedvarvningsrunda med stretching. En fantastisk dag! Jag har fått med mig massor med redskap om hur jag ska värma upp, hur jag ska styrketräna och hur jag ska springa rent tekniskt!

Bilder kommer här!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s