Allmänt · Drag · Hundträning · Kurs/Utbildning · Tävling

Året 2016

2016 alltså. Bara några timmar kvar av det. Nu ska jag försöka sammanfatta hur det varit, ur vår synvinkel. Och hej förresten, det var längesen! Upptäckte att jag inte skrivit något här sen i juli. Viss text nedan är fetmarkerad, och då betyder det att det är en länk som går att trycka på, om man vill läsa mer om just det.

Året började i alla fall med att Lo och jag blev uttagna till belgar-landslaget och FMBB i Frankrike. Där och då började hårdträningen för mig och Lo, men också allt jobb med att få ihop resan och allt runtomkring. Jag valde att göra ett teamnamn för mig och hundarna; Team Canicray. Vi finns numera att hitta både via facebook, instagram och blogg via det namnet. Samtidigt påbörjades ett samarbete med hundarnas foderleverantör Pondus.

Lite paus blev det från allt drag. Mamma och jag åkte på föreläsning om nosework för Adam Hübinette samt föreläsning om fysträning för Britta Agardh. Alltid kul med inspiration!

I maj fyllde jag 25 år och samtidigt bilade jag och Lo ner till Frankrike och representerade Sverige på FMBB (Belgar-VM). Med oss hade vi världens bästa Alba & Härja. Är evigt tacksam för deras stöd och att de stod ut med en stressad och pressad Petra och gjorde detta med mig. Vi kom hem med ett guld i damcykelklassen. Helt otroligt!!! Jag skrev artikel om resan både till Belgarklubbens tidning samt till Hundsport som tack för att SKK gett oss pengar ur deras ungdomsfond inför vår resa. Vi blev även intervjuade och med i NWT med både film och foto.

När vi kom hem till Sverige igen påbörjades mitt nya jobb inom krutindustrin. Innan FMBB hade jag sagt upp mig från mitt tidigare jobb på fritidsgården, ett jobb jag funnits på i nästan 6 år.

Anna, jag och Patrik har drivit klubbens draghundsektor framåt även detta år och i slutet av maj var det dags för löpteknikkurs med Marie Söderström. Mycket lärorikt och lyckat!
Under sommaren var vi instrukörer på en introdag i drag och dessutom höll jag i prova-på-drag på klubbens ungdomsläger. Senare, under hösten, höll vi i dragsektorn vår första riktiga dragkurs och den pågick under fyra veckor. Jag har efter FMBB fått förfrågningar utifrån om att komma och hålla kurs i drag och jag är både smickrad och glad över förfrågningarna, men jag valde att lägga tiden på att utveckla draget på min egen klubb samt lära mig själv att lära ut draget först. Jag fick även förfrågan om att vara bloggare på nya samlingsplatsen draghundar.se. Det hade varit ruskigt kul, men jag fick bittert tacka nej. Jag måste lära mig att jag inte kan göra allt jag vill, jag måste liksom begränsa mig för att inte köra slut på mig.

13924843_1792801520965412_2048586143098703885_n

Tävlingsmässigt så hade jag tänkt satsa på barmarks-SM under hösten, men jag valde att lägga det på hyllan. Det blev för mycket efter FMBB och jag behövde vila lite ifrån tävlandet inom drag. Vi tränade faktiskt inte så mycket drag alls heller. Nya målet blev att satsa på skidåkningen och tävla i nordisk stil, men det har än idag inte kommit någon snö, så vi får se hur det går med det. Ska jag satsa måste jag åka till andra kommuner och leta konstsnöspår, och jag har inte den prioriteringen just nu. Det blir mycket tid och pengar för förhållandevis lite träningstid. Jag själv började hänga bland skivstängerna inför den tänkta skidsäsongen, i syfte att bygga upp en styrka, men jag fastnade och nu har jag faktiskt ett intresse vid sidan av hundarna.

13662182_1787099574868940_6241821331600091204_o

Under sommaren drog vi iväg på roadtrip till Norge och vandrade tillsammans med vår vän Malin och hennes border collie Mio. Jag inser nu i skrivande stund att jag inte lagt upp några bilder därifrån, så jag ska försöka komma ihåg att göra ett inlägg om just Norgeresan inom kort här på bloggen.

15085591_1839759906269573_6817480891939865376_n

Utöver sporadiska löprundor med hundarna och en kurs i balansboll, har Lo och jag tävlat lydnad. Vi gjorde två starter i lydnadsklass 1 (varav en klassvinst på 186 av 200 p) och Lo är numera uppflyttad till lydnadsklass 2, eller klass 1 som det kommer att heta nu efter årsskiftet. Vi har dessutom valt att börja med svenskskyddet, så det har blivit en del skydds- och bruksträning också. Målet är att starta i lägre klass skydd under 2017. Skurk ska dammas av från lydnaden och målet är att få honom till lydnadschampion om ryggen håller och jag lyckas hitta motivationen för tävlingslydnaden igen. Vi gick en kurs för Lillemor Edström och kom en bit på vägen, så lite fler lydnadskurser kan nog hjälpa oss på traven!

14355505_1807354392843458_8124398154841889387_n

Så, nästa år är målen lägre klass skydd för Lo, och lydnadschampionat för Skurk. Själv fortsätter jag att vara ordförande för dragsektorn och instruktör för draghundskurserna men går också in i klubbens styrelse. Tränandet och tävlandet i drag då? Vi får se. Vi kommer säkert träna. Hur mycket vet jag inte och jag vill inte bestämma något alls kring det. Huvudsaken är att det är kul. Och TACK PONDUS för att ni funnits med oss detta år och försett hundarna med energi oavsett vad vi tagit oss an!
Tycker ni att bloggen är tyst, så följ oss på instagram under namnet @CaniCray. Där uppdateras det betydligt oftare!

Nu ska vi bege oss ut i sökskogen! Tack för oss…och gott nytt år! 🙂

14079469_1794306527481578_3578885651553213271_n

2 reaktioner till “Året 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s