Om mig

 

KalklintenPetra, 26 år, värmlänning och boendes i ett rött litet hus på landet med två hundar och en katt. Jobbar som maskinoperatör.

Sysselsättningarna kring hunderiet har varierat kraftigt mycket genom åren, men just nu känns det som att har vi hittat hem i draghundsporten, kombinerat med fysträning och friluftsliv. Inte så konstigt kanske. Det finns nämligen inget jag mår så bra av som fysisk aktivitet, frisk luft, fyrbent sällskap och lite adrenalinkickar emellanåt – och det vi sysslar med idag ger ju alla dessa delar. Dessutom bjuder det på en stor omväxling och en paus från allt detaljtänk.

På fritiden sitter jag i styrelsen som sekreterare på min lokala brukshundklubb, är PR-ansvarig samt sammankallande för vår flitiga draghundssektor. Håller enstaka dragkurser emellanåt och tycker att det är extra roligt att fokusera på hundraserna som inte är avlade för att dra. Alla hundar funkar inte likadant! 😉

Det som är intressant och relevant för mig är livsstilen och träningen, och att ge mig in i tävlingshetsen är ingenting som egentligen driver mig eller lockar så värst. Det är större sannolikhet att jag blir glad och får ut mer under ett lyckat träningspass än en förstaplacering på en tävling. Men, lite har vi tävlat i alla fall. 2016 kammande vi hem guldmedalj på Belgar-VM nere i Frankrike, och året innan det tog vid bronsmedalj på barmarks-SM. Båda i kategorin DBW-B.

→ Här finns min utbildningsgång inom hunderiet, en lista jag mest har för egen skull.
→ Kontakt: canicray @ gmail.com